Scroll voor meer
Een afspraak maken voor uw gehoor en zorgtrajecten

Hoorhulpmiddelen

hoor hulpmiddelen

Naast de hoortoestellen zijn er nog andere technische middelen die als ondersteuning gebruikt worden om dagdagelijkse signalen hoorbaar te maken.
Deze noemen we hoorhulpmiddelen. Er zijn verschillende soorten hoorhulpmiddelen, hieronder enkele voorbeelden:

LISA en Signolux systeem

lisaDit systeem voorziet je hele huis van zenders en ontvangers zodat signalen van bv. de bel, de telefoon, GSM of smartphone, een alarm, de babyfoon, personenalarm,… zichtbaar gemaakt worden.

De zenders worden geplaatst bij de bron van het signaal. Dit kan de telefoon, GSM/smartphone, een alarmdetector, een deurbel, een personenoproepknop, een babyfoon en/of een alarmzender zijn.

Communicatiesysteem

communicatie systeemDit is een luisterversterker waarbij het geluid wordt opgevangen via een microfoon in dit apparaat of een externe microfoon met een kabel van 4 m voor geluidsbronnen op afstand. Vervolgens wordt het geluid versterkt weergegeven via een hoofdtelefoon in de oren. Het volume van het geluid is regelbaar met een draaiknop op dit toestel.

 

Bij een meer gesofisticeerd communicatiesysteem verloopt de overdracht via digitale FrequentieModulatie. Dit systeem is te vergelijken met de radio, waarbij men ook werkt via radiogolven om het signaal zuiver over te dragen. Het kan gebruikt worden om een gesprek in gezelschap beter te kunnen volgen door het geluid zo dicht mogelijk bij de bron op te vangen door de zender en draaadloos over te dragen naar de ontvanger.

TV-luistersystemen

TV systeem

Om het signaal van de TV afzonderlijk van je partner sterker te kunnen zetten, stuurt de zender van een TV-systeem het geluid naar de ontvanger die je in je oren of rond je nek hangt. Het is dus mogelijk om de keuze te maken tussen een TV-systeem met hoofdtelefoon in de oren (te gebruiken zonder hoortoestellen) of een TV-systeem met een neklus die het signaal draadloos naar je hoorapparaten zendt. De overdracht van het signaal tussen zender en ontvanger kan ofwel via Bluetooth verlopen, ofwel digitaal via 2.4GHz

hoor hulpmiddelen
Wil jij ook meer hoorcomfort bij alledaagse handelingen?

Kom te weten welke toestellen je hierbij kunnen ondersteunen.

Contacteer me